Monday, May 17, 2010

Banker tröstas, folket trycks ner

Att dagens lånefinansierade tillväxt inte är hållbar är väl känt om än fullständigt ignorerat och det är ju illa nog. Men att politikerna inte inser detta utan gasar järnet rakt utför stupet är ju katastrofalt! Bankerna hotas med lite kontrollagar för att blidka opinionen men stimuleras samtidigt med ohyggligt många miljarder som i slutändan betalas av vanligt folk. Det varnas nu för hur de besparingar som måste göras i Grekland, Portugal, Storbritannien, USA osv kommer att leda till en riktigt jävlig lågkonjunktur, inte olik 20-talets depression.

Hallå politiker! Vakna! Finanssektorn skapar inte ett skit, de farvaltar bara andras pengar. Tillväxten som behövs för göra livet lättare kommer inte genom att stimulera er nya gullesektor. Fan, var lite radikala istället! Bara i Sverige tjänar ju varje bank en miljard i månaden - mjölka av detta istället och skapa något positivt! Think outside the box, för sjutton!

Apropå gynnade banker läser jag idag om hur de får rabatt till den fond som ska stabilisera deras egen verksamhet. Suck. Som om inte det var nog har staten lite elegant gett bort ytterligare miljarder i samband med Nordeas nyemision senast. Det suger verkligen att stå på understa steget...

No comments: