Thursday, April 29, 2010

Den fega regeringen

Varför säger de inget? "ingen på näringsdepartementet vill uttala sig i frågan" - vad är det för jädra ledning vi har i detta land?

Kan det vara så att politikerna inte längre vet vad tusan de ska göra? Förr hade de en ideologi att luta sig mot och kunde i svåra fall gå tillbaka till roten och fundera ut en lösning som passade helheten. Men idag, med en rödblå soppa, där regeringen lyckosamt lyckats sno sossarnas alla nyckelord , verkar inte ideologier längre spela någon roll. Antagligen är det bara makt som räknas, det vill säga röster. Men ingen kan ju exakt veta hur en befolkning tänker, så inte är det då konstigt att det råder förvirring i maktens korridorer.

Vore det inte bättre att gå tillbaka till grundideologierna? Stå för din åsikt och så får folket rösta på det som passar den. Varje falang får sedan övertyga folket om att deras ideologi är den bästa. Det kallas demokrati, tror jag. Dagens smet är ju inte demokratisk för fem öre, de gör vad som behövs för att behålla makten, men detta innebär ett satans famlande i opinionsvindarna som bara bryter ner och inte leder annat än kaos.

Fram för mer rak och tydlig, ideologiskt grundad, ledning!

No comments: