Thursday, April 22, 2010

Alla dessa angrepp på demokratin..

Man börjar med att reglera folks klädval och det slutar i en totalitär slavstat. Hoppas inte Belgien börjar! Här ett svenskt inlägg mot att lägga sig i folks klädsel. Här ännu ett. Men det bästa är detta, av en docent i civilrätt.

Mer demokratiangrepp: Frankrike vill att folk ska kunna stängas av från internet alldeles godtyckligt. Ok, de säger att det är emot fildelning, men eftersom ingen rättegång behövs kan den nyinrättade myndigheten göra precis som den vill. Till exempel skulle den kunna stänga av folk som skriver bloggar om korkade franska lagar...

Även serier censureras, "frivilligt", som jubileumsavsnitten av South Park. Det skämtas om att Mohammed avbildas, men det är jultomten. Men detta är ju illa nog för galenpannorna som vuxit fram under USA:s terror. Ja, vart är vi på väg?

2 comments:

Pelle said...

Kanske dags att se över definitionen av demokrati. Demokrati betyder att folket har makten. Om folkmajoriteten vill ha ett slöjförbud är det demokratiskt. Samma sak om majoriteten t ex vill förbjuda folk att bära uniform, stötande symboler eller vara nakna offentligt.

Motsatsen, att minoriteten bestämmer över majoriteten, vore däremot odemokratisk.

Unknown said...

Det där är onekligen intressant! Är det verkligen demokratiskt tex när majoriteten beslutar att införa monarki? Det vore ju självmord för demokratin. Ska vi verkligen tillåta självmord? Eller borde vi bara tillåta frihet under ansvar?

Å andra sidan - är det demokratiskt att inte gå efter majoritetens vilja?

Hmm... detta får jag diskutera med klokare vänner över en latte känner jag.