Saturday, September 4, 2010

Ska de äntligen förstå?

Jag har sålt av nästan hela min portfölj och köpt en tomt för pengarna, men jag är ändå inne på Avanza titt som tätt (suget att äga fina svenska företag är fortfarande stort). Deras krönikor är allt som oftast samma nyliberala kackel som TT och borgarna tjatat ut fullständigt, men nu blev jag glatt överraskad! Villy Bergström skriver om hur orättvist USA är, hur fattigt det är och visar vilket hyckleri det är att kalla detta efterblivna land för Möjligheternas land eller The greatest nation.

Det är ju inte positivt i sig, men det är glädjande att sanningen äntligen börjar sippra in i "finsalongerna". Det vore väldigt bra om alla visste att Sverige är ett föregångsland när det gäller social rörlighet, medan USA är ett rent helvete för den som föds i fel familj. Tänk er Charlie Hansson i USA! Han hade inte haft en chans. Det vore väldigt bra om alla visste att USA:s ekonomi hålls uppe av en väldigt stor svart sektor bestående av "mexikaner" som tvingas lämna sina familjer för en mycket osäker framtid (jämför med europas "euro-orphans" och betänk alla förstörda barndomar).

USA är ingen förebild, det är ett helvete på jorden, och det värsta av allt är att vi i Europa inte verkar ha fattat det utan strävar i samma riktning. Det måste upphöra, vi måste finna en egen väg.

No comments: